123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon U19-juniorit nappasivat ensimmäisen voittonsa A-SM Karsintasarjassa kaatamalla Pohjanmaan paikallisessa Vaasan Palloseuran lukemin 2-0. Minkäänlaiseksi klassikoksi ottelu ei missään vaiheessa noussut vaan molemmilla puolilla tuntui pelissä olevan enemmän tunnetta kuin ajatusta.

SJK – VPS 2-0 (1-0)
44 min 1-0 Juuso Hautala om.
54 min 2-0 Jesse Sarajärvi rp.

Ottelun ensimmäistä puoliaikaa värittivät lukuisat harhasyötöt niin koti- kuin vierasjoukkueenkin osalta eikä varsinaisia maalipaikkoja nähty ensimmäisen puolen tunnin aikana kummassakaan päässä. Kerhon paras paikka avautui 34. minuutilla Veli-Pekka Pajulalle, jonka tulisen vedon Vepsun maalivahti Kasper Genas kuitenkin torjui kulmaksi.

Voittomaaliksi jäänyt avausosuma syntyi aivan puolikkaan loppuun, kun Niko Laaksonen nousi oikealta laidalta vahvasti rangaistusalueen sisään. Laaksosen luja keskitys maalille yllätti vierailijoiden topparin Juuso Hautalan sen verran täydellisesti, että pallo leijaili Hautalan jalasta komeasti takaylänurkkaan vieden kotijoukkueen taukojohtoon.

Toisella puoliajalla maalia ei tarvinnut aivan yhtä kauan odottamaan vaan Vepsu joutui rikkomaan jo vajaan 10 minuutin pelin jälkeen rangaistusalueen sisällä. Pilkkua asettui ampumaan Jesse Sarajärvi, joka sihtasikin pallon tarkasti oikeaan alakulmaan ohi vasemmalle aavistaneen Genasin.

Vaasalaiset saivat viimeisen puolen tunnin aikana peliä hieman selkeämmin haltuunsa, mutta käytännössä ainoatakaan maalipaikkaa keltapaidat eivät kyenneet tänään luomaan. Näin ollen pisteet jäivät ansaitusti aavistuksen tehokkaamman kotijoukkueen plakkariin.

Seuraavaksi SJK U19 on tulessa lauantaina 9. helmikuuta, jolloin joukkue matkustaa Ouluun paikallisen Luistinseuran vieraaksi. Ottelu pelataan Arina Areenalla ja se alkaa klo 14.15.

SJK U19: Paavo Valakari, Aleksi Leppänen, Joona Lautamaja, Joona Ala-Hukkala, Roope Takala, Tuomas Rintamäki (60. Antti Palomäki), Antti Viita (88. Aleksi Ahde), Jesse Sarajärvi, Veli-Pekka Pajula, Niko Laaksonen, Elias Ahde (75. Arttu Aromaa)