123 456 7890

Viikossa uudet kasvot pelille
Gamlakarleby Bollklubb – SJK 0-3 (0-0)

57 min 0-1 Marko Huttu
69 min 0-2 Henri Saranpää (rp)
78 min 0-3 Tommi Haanpää

Ensiksi on varmasti syytä heittää perinteiset fraasit kehiin. Tällä pelillä ei ole mitään merkitystä. Tästä ei saatu yhtään pinnaa sarjaan. GBK on kova joukkue ja parantaa varmasti. Tämä oli vain yksi peli muiden joukossa. Pelin on edelleen parannuttava tästä.

Sitten voisi pistää hiukan fiilistelyä kehiin. Vaikka tällä pelillä ei mitään sen suurempaa merkitystä ollutkaan, oli huomattavasti mukavampi ajella loskassa kotiin voiton kuin 5-0 -tappion jälkeen. Sitä paitsi, vaikka kyseessä olikin vain harjoitusottelu ja molemmille joukkueille kauden toinen sellainen, kolmen maalin kotitappio on aina kolmen maalin kotitappio.

Sekin on ihan totta, ettei tästä herahtanut ainuttakaan pistettä plakkariin Kakkosen Lohko C:n sarjataulukkoon, mutta ainakin huomattiin se, että jopa GBK on täynnä ihan tuiki tavallisia kuolevaisia, olkoonkin, että kokemusta on käytännössä jopa yhdellä pelaajalla enemmän kuin koko SJK:n nuorella joukkueella.

Edelleen, kyllä tämä oli vain yksi matsi muiden joukossa, mutta ainakin se on hienoa, että pelaajat olivat ilmiselvästi ottaneet opikseen edellisen viikonlopun rökälekyykytyksestä samassa hallissa Kokkolan Pallo-Veikkoja vastaan. Sekin pitää paikkansa, että pelin on edelleen parannuttava, mutta nyt oli ainakin nähtävissä peliä. Palloa uskallettiin pitää, syötöt olivat huomattavasti paremmin kohdallaan ja puolustuspelaaminen oli vahvaa.

GBK esitteli joukkueessaan monia tuttuja kasvoja. Mikael Muurimäki ja Lasse Männikkö pelasivat viime kaudella Seinäjoella, mutta aikaisemmin on Lakeuden Ristin kaupungissa nähty myös Vitao ja maalivahti Teemu Parpala. Kun ajatellaan, että listalta löytyvät myös ylemmillä sarjatasoilla, niin liigassa kuin Ykkösessäkin, pelanneet Rasmus Vikström, Kristoffer Ainasoja, Tommi Halonen ja Björn-Erik Sundqvist, ei GBK millään huutolaisjoukkueella suinkaan matkassa ollut.

Siinä missä GBK teki ottelussa seitsemän vaihtoa, vaihtoi SJK kahdeksan kertaa yhteensä. Pääasiassa kentälle tuli nuoria pelaajia, joten tasapäin mentiin tällä osastolla. Siis vaihtojen määrässä, missään muussa ei.

Ensimmäisellä puoliajalla vierasjoukkue aloitti isäntiä terävämmin ja hallitsi peliä noin kymmenen minuutin ajan. Tosin GBK pääsi kertaalleen ahdistelemaan nyt vahvasti pelanneen maalivahti Jyri Niemisen maalia kertaalleen. Puoliajan parhaat paikat maalintekoon osuivat kuitenkin Johannes Saranpäälle ja Miika Asunmaalle. Ensimmäisellä puoliajalla tekopaikat menivät jokseenkin tasan. Kotijoukkueen uusi seinäjokelaisvahvistus, Mikael Muurimäki, pääsi kertaalleen pujottelemaan tekopaikkaan, mutta Nieminen veti pidemmän korren. Muuten “Mikki” ei paljon palloja saanutkaan, sillä GBK:n keskikenttä hävisi sotansa 100-0 ja juoksupalloja ei kärjille saatu ollenkaan.

Toiselle puoliajalle SJK vaihtoi neljä uutta miestä kehiin. Jo ensimmäisten kymmenen minuutin aikana oli Tommi Haanpäällä kaksi selvää maalipaikkaa ja loistavasti pelannut Jani Asuintupa nousi kertaalleen ahdistelemaan Teemu Parpalaa, mutta veskari pystyi torjumaan “Jankkerin” vedon jaloillaan.

Lopulta vieraiden hallinta palkittiin. Juha Etelä-Aho pelasi Marko Hutun läpiajoon, mutta Parpala torjui “Maken” ensimmäisen vedon. Kimmoke tuli kuitenkin “Maukan” jalkoihin ja kylmän viileästi mies harhautti vielä paikalle ehtineen pakin ja pisti pelivälineen tyhjiin SJK:n historian ensimmäisen maalin merkiksi pelikellon näytettyä 57. minuuttia.

Vieraat jatkoivat painostustaan GBK:n tyydyttyä sooloilemaan. Koko toisella jaksolla GBK sai yhden kunnon laukauksen kohti SJK:n maalia, mutta senkin Jyri Nieminen selvitti kulmuriksi kohtuullisen vaivattomasti.

GBK:n puolustus sen sijaan oli riekaleina seuraavan kerran 69. minuutilla, jolloin Jukka Yli-Renko pelasi Marko Hutun karkuun. GBK:n puolustaja tarttui ryysyihin kiinni jo rangaistusalueen ulkopuolella, mutta tuomari katsoi rötöksen pilkun arvoiseksi ja Henri Saranpää vei vieraat haalean viileästi 2-0 -johtoon.

Ei riittänyt tämäkään maalien makuun päässeille valkopaidoille. Neljä minuuttia myöhemmin oli Tommi Haanpäällä jo kolmas kristallinkirkas maalintekopaikka, mutta taas Teemu Parpala oli esteenä maalillaan. Ei Tommi joutunut kuitenkaan odottamaan kuin viitisen minuuttia. Pelin 78. minuutilla A-juniori-ikäinen Haanpää viimeisteli loppunumeroiksi 3-0 SJK:lle.

Jos peli oli viikko sitten täysin hakusessa, nyt se oli varsin hyvää ajankohdan huomioon ottaen. Turha on rotsia isommin revitellä, mutta ilonaiheita oli runsaasti.

Vaikka ottelu ei olisi muuta antanut, antoi se aimo annoksen itseluottamusta ja uskoa omaan tekemiseen. GBK tulee kuitenkin vielä ja tulee lujaa. Joukkueesta puuttui osa pelaajista, joten ryhmä vahvistuu jatkossa. Lasse Männikkö oli joukkueensa parhaita pelattuaan oikeana pakkina rauhallisesti ja varmasti. Maalivahti Teemu Parpalaa käy koko joukkueen kiittäminen, sillä ilman miehen loistotorjuntoja numerot olisivat olleet melko radikaalisti tylymmät isäntien kannalta.

SJK:n parhaimmistoa… Aivan kuten viime viikolla koko joukkue onnistui maagisesti alisuorittamaan, tällä kertaa koko joukkue pelasi varsin hyvin. Pujottelukeppeinä iltapäiväänsä KPV:a vastaan viettäneet laitapakit, Jani Asuintupa ja Mikko Väänänen olivat nyt ehdottomasti joukkueen parhaimmistoa yhdessä Tero Mäntylän, ensimmäisellä puoliajalla pirteästi esiintyneen Miika Asunmaan ja Marko Hutun kanssa.

SJK: Jyri Nieminen (76. Matti Tervasmäki), Jani Asuintupa (78. Timo Rauhala), Tero Mäntylä, Petri Niemi (46. Jukka Ahola, v), Mikko Väänänen, Petri Huttu (41. Tommi Haanpää), Jukka-Pekka Salminen (v, 65. Jere Jääskeläinen), Johannes Saranpää (46. Henri Saranpää), Anssi Syrjämäki (46. Toni Kujala), Juha Etelä-Aho (65. Jukka Yli-Renko), Marko Huttu (82. Jani Asuintupa)