123 456 7890

Voitto vieroksuu Kerhoa
Kings – SJK 2-2 (1-1)

05 min 1-0 Petri Luhio
22 min 1-1 Henri Saranpää
76 min 1-2 Mikko Väänänen
92 min 2-2 Tomi Airaksinen

Ei tuonut vielä Kakkosen viideskään kierros merkintää Seinäjoen Jalkapallokerhon voittosarakkeeseen. Joukkue esitti kuitenkin huiman taistelun Magnum Areenalla, Kuopiossa, nipistäen pisteen jo viidennen kotiottelunsa pelanneelta Kingsiltä. Piste nimittäin tuli vajaamiehityksellä Mikko Kärjen saatua suoran punaisen kortin 38. minuutilla.

Tilanne, josta punainen tuli oli erikoinen siinä mielessä, että erotuomarina toiminut Hannu Kettunen teki juttuja, joita harva tajusi. Tuskinpa edes mies itsekään.

Sinällään “Jannun” punainen saattoi hyvinkin tulla aiheesta hänen polkaistuaan Jari-Pekka Kihliä. Kihl kuitenkin oli se, joka pakeni tilanteesta kuin rotta loukostaan vedettyään ensin sukille “Jannua”. Mies ei saanut törkeydestään edes korttia. Sen sijaan kortin sai vapaapotkua antamaan tullut maalivahti Matti Tervasmäki. Kettunen oli totaalisesti pihalla tilanteessa nostaessaan lapun Tervasmäelle. Syy oli tuomarin mukaan se, ettei maalivahti saa tulla tilanteeseen pallo kädessä. No, ratkaisu tuokin ja ehkäpä vain Kettunen löytää säännöistä moisen pykälän.

Jo ennen korttikarusellia ottelussa ehti tapahtua. Vain viiden minuutin pelin jälkeen isännät menivät johtoon Matti Tervasmäen torjuttua Kingsin ensimmäisen ahdistelun. Karoille ehti ensimmäisenä Kingsin parhaimmistoon kuulunut Petri Luhio vieden isännät johtoon.

Vierasjoukkueen ehdottomaan eliittiin kuulunut kahden sakaraisen Henri Saranpää tasoitti ottelun 22. minuutilla Tommi Haanpään vietyä vauhdilla kahville kaksi kunkkua. Haanpää ajoi alueelle ja syötti takaviistoon “Hönölle”, joka iski kauden toisen maalinsa.

Myös Kerhon toisessa osumassa “Hönöllä” oli luomassa tilannetta. Narutettuaan pakin ulos tilanteesta, hän lähetti matalan keson maalille, jonne syöksyi Mikko Väänänen laukoen suoraan ilmasta ottelun komeimman osuman. Vahva suoritus vajaalla pelanneelta vierasjoukkueelta, joka siirtyi johtoon ottelun 76. minuutilla.

Kuinka ollakaan, onni ei kestänyt loppuun saakka, sillä pelikellon tikitettyä jo kohti 92. minuuttia, Kings nousi takaa tasoihin. Keskitys puskettiin päätyrajalta takaisin kentälle, noin 4-5 metrin päähän maalista, mistä kokenut Tomi Airaksinen tasoitti ottelun pelastaen isännät nöyryytykseltä.

Vaikka vieraat pelasivat yli puolet ottelusta vajaalla, ei joukkueella ollut varsinaisesti hädänpäivääkään. Kingsin eväät oli yleisesti ottaen popsittu siinä vaiheessa, kun pallo tuli noin 25 metriin. Siitä eteenpäin joukkue ei keksinyt sellaisia kujeita, joilla olisi todellista tuhoa kyetty aiheuttamaan.

Taas voisi sanoa, että normaalisti pinna vieraista tyydyttää, mutta tapa, jolla se tuli ei välttämättä ollut mairitteleva. Viidestä ottelusta oikeastaan neljässä Kerho on ollut vahvempi. Nyt olisi jo aika pystyä kääntämään vahvuus voitoiksi.

Kaksi starbaa tililleen saalistaneen Henri Saranpään lisäksi velipoika, Johannes oli vireessä ottaen ottelun ykkösmiehen kolme tähteä. Yhden tähden sai kotijoukkueen avausmaalin tehnyt Petri Luhio.

Tasapeli tarkoitti sitä, että Kerho on edelleen putoamisviivan alapuolella.

SJK: Matti Tervasmäki (v), Jani Asuintupa, Jukka-Pekka Salminen, Petri Niemi, Petri Huttu, Henri Saranpää (v, 81. Jere Jääskeläinen), Johannes Saranpää, Mikko Kärki (ua. 38.), Tommi Haanpää (79. Jussi Kankaanpää, v), Mikko Väänänen, Marko Huttu (46. Jukka Ahola)