123 456 7890

Vahid Hambo iski maalin vain 12 sekunnissa pelin alkamisesta ja Maximo Tolonen nousi maalillaan nuorimmaksi maalintekijäksi SJK:ssa. Molemmat siis uusia ennätyksiä. Ensimmäinen saattaa olla jopa Suomen Cupin tai Suomen jalkapalloilun kaikkien aikojen nopeimpia maaleja koskaan. Tämän varmistamiseksi pitää vielä tutkia tarkemmin Suomen jalkapallohistoriaa. Joka tapauksessa Hambon osuma on SJK:n kaikkien aikojen nopein. Tolonen puolestaan ohitti Teemu Penninkankaan ja Petteri Forsellin kaikkien aikojen nuorimpana SJK-maalintekijänä. Hän teki maalin vain 16-vuotiaana, kun aiempi kaksikko lähestyi jo 18 ikävuotta. Itse pelissä SJK teki sen mitä piti. Nolla omissa ja neljä maalia vastustajan verkkoon. Samalla SJK nousi Suomen Cupin lohkossa kärkeen, kun VPS ja KPV tasasivat omassa ottelussa pisteet. Seuraavaa Suomen Cupin matsia saadaan odotella lähes kaksi viikkoa ja silloin SJK matkustaa Pietarsaareen FF Jaron vieraaksi. Seuraava kotiottelu on Suomen Cupin lohkovaiheen päätöspeli SJK – VPS, joka pelataan Wallsport Areenassa perjantaina 2.3. klo 19:00. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja arkisin klo 9-16 SJK Shopissa.

SJK – TPV 4-0 (1-0)

1-0 1 min (12 sek.) Vahid Hambo
2-0 54 min Maximo Tolonen
3-0 62 min Reuben Ayarna
4-0 85 min Obed Malolo

Lisää kuvia SJK:n Facebook sivuilla

Tuskin olivat myöhäisimmät ehtineet edes paikoilleen, kun Vahid Hambo jo heilutti maaliverkkoa ensimmäistä kertaa. Hambo sai pallon heti alussa kuin varkain ja siirsi sen varmasti maaliin. Maali oli SJK:n historian nopein maali. 12 sekuntia.

Hambon maali oli ensimmäisen puoliajan ainoa, vaikka SJK:lla oli useampi hyvä hyökkäys. Reilun 20 minuutin kohdalla Emile Paul Tendeng karkasti läpiajoon, ja oikeastaan harhautteli TPV-vahti Miika Kalliomäen jo ulos tilanteesta, mutta laukaus meni silti päin.

SJK sai muutaman hyvän erikoistilanteen. Tendeng kaadettiin boksin rajalla, ja hän itse laukoi vapaapotkun muurin kautta yli maalin. Joel Mero pääsi laukomaan hyvästä paikasta kulmapotkun jälkeen, mutta veto meni ohi maalin.

Toisella puoliajalla SJK vyörytti hyökkäyksiä kohti TPV:n puolustusaluetta, ja maalejakin syntyi. SJK:lla oli varaa tuhlaillakin erittäin hyviä maalipaikkoja.

Toisen puoliajan ensimmäinen huippupaikka tuli Richard Dormanille, jonka yritys meni kuitenkin päin Kalliomäkeä.

Ensimmäisen maalin ohella myös toisessa maalissa tehtiin SJK-historiaa. Maximo Tolonen laukoi pallon maaliin Emile Paul Tendengin upeasta esityöstä, ja hänestä tuli samalla nuorin kilpailullisissa peleissä ja Suomen cupissa maalin tehnyt pelaaja. Aiempi ennätys oli Teemu Penninkankaalla.

Tendeng ei onnistunut monista paikoistaan huolimatta maalinteossa, mutta hän syötti myös SJK:n kolmannen maalin. Reuben Ayarna pelasi seinän Tendengin kanssa ja nousi itse boksiin. Tendeng nosti pallon Ayarnalle, joka puski pallon maaliin. Maali oli Ayarnan ensimmäinen SJK:ssa.

Lähimmäksi maalia Tendeng pääsi vapaapotkusta vartti ennen loppua, mutta kuti kolahti tolppaan. Anders Bååth pääsi kertaalleen tykittämään boksissa hyvästä paikasta, mutta Kalliomäki venyi vedon eteen. Myös vaihdosta sisään tulleella Aristote Mbomalla oli hyvä maalipaikka, kun Mehmet Hetemaj syötti hänelle boksissa, mutta laukaus suuntautui ohi maalin.

Vaihdosta kentällä tullut Obed Malolo tarvitsi vain muutaman minuutin maalin tekemiseen. Malolo osoitti, että keskikentältäkin todella löytyy tulivoimaa Malolo sai pallon reilussa 20 metrissä, ja laukoi hienon kaukolaukausmaalin.

– Paikkoja meillä oli taas enempäänkin. Pelihän olisi voinut päättyä vaikka 8-0, olemalla vain tehokkaampi. Mutta kyllä minulle 4-0:kin riittää, ei siinä mitään. Ja tottakai tärkeintä on että meidän hyökkäyspeli koko ajan kehittyy sekä löytyy erilaisia variaatioitakin siitä. TPV halusi jäädyttää pelin tempoa ja he onnistuivat siinä kohtalaisesti varsinkin ensimmäisellä puoliskolla. Ja ottelun tempo oli sinänsä aika löysä ja laiska. Kävimme sitä puoliajalla lävitse. Muutimme prässipelimme alkamaan aikaisemmin ja nopeammin, se toikin sitten peliin sen elementin että olimme myös pallollisena nopeampia ja ratkaistiin peli aika nopeasti toisella puoliajalla, kertoo SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen.

– Me ollaan treeneissä treenattu tätä meidän prässipeliä ja siinä tuli identtinen tilanne mitä siellä on tullut. Peli vasta alkoi ja energiat täysillä, joten mietin että menen tässä nyt sata lasissa tilanteeseen. Toppari laittoi vähän hitaan pallon ja pääsin siihen väliin sekä veskarin kanssa nokikkain,
kertaa Vahid Hambo SJK:n historian ja kenties Suomen Cupin historian nopeinta maaliaan.

– Tosi hyvä fiilis päästä tekemään ensimmäinen maali. Nopeasti pääsin sen tekemään ja aika hienoa kuulla että pääsin tekemään samalla historiaa, kommentoi Maximo Tolonen, josta tuli SJK:n kaikkien aikojen nuorin maalintekijä virallisissa otteluissa, vain 16 vuoden ikäisenä.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Joel Mero, Richie Dorman, Anders Bååth, Reuben Ayarna (77’ Obed Malolo), Maximo Tolonen (83’ Jesse Sarajärvi), Ville Tikkanen, Jarkko Hurme, Emile Paul Tendeng, Mehmet Hetemaj ja Vahid Hambo (77’ Aristote Mboma)

SJK matkustaa Suomen Cupissa Pietarsaareen lauantaina 24.2. ja kohtaa siellä Tellushallissa FF Jaron klo 15:00 alkavassa ottelussa. Kannattajaryhmä Klopit järjestää peliin bussikuljetuksen. Seuraava kotipeli on perjantaina 2.3. kun Wallsport Areenassa pelataan Pohjanmaan derby SJK:n ja VPS:n välillä. Ottelu alkaa klo 19:00 ja se on samalla Suomen Cupin lohkovaiheen päätösottelu. Ottelun ennakkoliput myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja arkisin klo 9-16 SJK Shopista.