123 456 7890

Yksi jakso riitti Kerholle
SJK – FC Kiisto 3-1 (2-0)
24 min 1-0 Matti Lähitie
43 min 2-0 Petter Meyer
61 min 3-0 Miika Asunmaa
83 min 3-1 Hannes Hautala

Seinäjoen Jalkapallokerhon harjoituskauden kuudes kotimatsi vaasalaista FC Kiistoa vastaan oli tunnin verran varsin yksipuolista näytöstä. Sinä aikana vieraat eivät saaneet aikaiseksi ainuttakaan todella vaarallista tilannetta.

Sen sijaan kotijoukkue loi paikkoja jo ensiminuuteista alkaen. Ensimmäisten viiden minuutin aikana Aki Sipilä ja Mikko Ylihärsilä olivat lähellä maalintekoa ja 18. minuutilla Petter Meyer pääsi Timo Rauhalan mainiosta esityöstä hakemaan talven neljättä osumaansa siinä kuitenkaan onnistumatta.

FC Kiiston ainoa edes hiukan maalintekopaikalta haiskahtanut tilanne tuli 14. minuutilla, jolloin Juho Mäkiniemi laukoi pienestä takatolpasta ohi. Tosin tuskinpa sekään maaliin olisi mennyt, sillä Luis Fernando oli tilanteessa hyvin mukana.

Ottelun avausmaali nähtiin Kerhon toisen kulmurin jälkitilanteesta. Kippari Chris Cleaver lähetti pallon takatolpalle kulmalipulta. Näytti jo siltä, että pallo pomppaa Petter Meyerin tavoittamattomiin, mutta Kauniaisten lahja pääsi jatkamaan pelivälineen etutolpalle, mistä Matti Lähitie puski ensimmäisen maalinsa Kerhon paidassa. Pelikello oli raksuttanut tuolloin 24. minuutille.

Vajaata kymmentä minuuttia myöhemmin Kerho järjesti moisen rumputulen nuoren Benjamin Slotten varitoimalle maalille. Siinä Raattentiekin olisi vaikuttanut melko rauhalliselta sunnuntaitapahtumalta.

Jos ei taannoin TP-Seinäjoen väreissä B-junnujen SM-sarjaa pelannut Slotte olisi ollut ihan uskomattomassa iskussa, olisi tauolle lähdetty karkeasti arvioiden noin 4-5 maalin kotijoukkueen johdossa. Nyt sekä Slotten torjunnat, että hyökkäyskaluston heikko viimeistely pitivät numerot siedettävinä.

Viiden minuutin sisään maalia pääsivät yrittämään jopa parista metristä niin Petter Meyer, Aki Sipilä kuin Mikko Ylihärsiläkin, joista kahdella viimeksi mainitulla oli kaksi ihan mieletöntä saumaa tulittaa verkot riekaleiksi.

Huojentava toinen maali nähtiin vielä ennen taukoa Aki Sipilän tarjoiltua Ville Ylisen jatkaman pallon Petter Meyerille, joka nyt sai vihdoin talvikauden neljännen maalin tililleen.

Tauon jälkeen kotijoukkue piti peliä edelleen hallussaan ja lopullinen kuolinisku vieraille annettiin himpun verran sen jälkeen kun Wallsportin digitaali oli hiipinyt tunnin paremmalle puolelle.

Aki Sipilän upea syötönkatko keskialueella pohjusti tilanteen, jossa Petter Meyer ajoi päätyrajalle saakka tarjoillen pallon hienosti tilanteeseen tulleelle Miika Asunmaalle. “Millillä” oli kerrassaan helppo työ viimeistellä talvikauden kolmas osuma, joka siirsi isännät kolmen maalin johtoon.

FC Kiisto sai ehosteltua numeroista inhimilliset hiukan puolihuolimattomasti. Juho Järvisen kierteinen vapaapotku löysi rangaistusalueelta vaihdosta kentälle tulleen Hannes Hautalan, jonka pusku oli millimetrin tarkka aivan yläkulmaan.

Kahden maalin tappio oli FC Kiistolle enemmän kuin joukkue tällä kertaa ansaitsi. Vain Kerhon onneton viimeistely ensimmäisellä puoliajalla piti nyt numerot inhimillisinä. Jos paikkoja olisi hyödynnetty edes 30 % teholla, numerot olisivat vanhaan kotihalliinsa palanneen valmentaja Esa Haanpään suojattien kannalta olleet aika tylyt.

Nyt ensimmäiset kymmenen minuuttia varsin hyvällä vauhdilla tullut vierailija jäiu joka tapauksessa pelillisesti jalkoihin melko selvästi. Toki FC Kiistolta puuttui avauksen miehiä varsin monta mm. Arto Saranpään, Ilkka Laihon, ja Petri Heiskarin muodossa.

Ai niin, olihan Kerholtakin jokunen pelaaja sivussa Mikael Muurimäen, Jaakko Lammen, Toni Kujalan, Christian Sundin, Tiitus Lehtisen ja Teemu Penninkankaan muodossa. Ja vaikka juuri FC Kiiston suunnassa onkin kannettu suurta huolta siitä, miten lupaavien Kerhon organisaatiossa pelaavien junioreiden käy hankintojen myötä, niin olihan siellä taas jokunen kehissä. Tarkasti ottaen vielä junnuihin mahtuvia neljä ja paikallisiakin ihan kentällinen. Eli siinä mielessä huolenkantaminen on ihan aiheetonta.

Vaikka ottelu ei nyt mitenkään erityisen fyysinen tällä erää ollutkaan, kortteja vilahteli kohtuullisen tiiviisen tahtiin kummallekin joukkueelle. Epäilemättä täysin aiheellisesti.

Voiton myötä Kerho jää tauolle viikoksi. Takana on nyt kahdeksan treenipeliä, joista saldo on kolmen tappion lisäksi viisi voittoa. Oman sarjan joukkueita on kohdattu viidesti ja ne on kaikki kaadettu yhteismaalein 18-2. Lienee aiheellista olla ihan tyytyväinen.

Ainakin puolustuspeli on toiminut oamssa sarjassa pelaavia yhdistelmiä vastaan todella kelvollisesti. Ruokahalu pakkaa kuitenkin kasvamaan ahmiessa ja siksi sitä ehkä odottaisi selkeämpiä voittoja, vaikkei se aina realismia olekaan.

SJK: Luis Fernando, Mikko Väänänen, Kalle Taimi (v, 79. Petri Niemi), Matti Lähitie, Timo Rauhala (v, 78. Miika Korpela), Aki Sipilä (85. Saku Koskinen), Chris Cleaver, Ville Ylinen (57. Jesse Jääskeläinen), Arttu Seppälä, Petter Meyer (78. Akseli Metsä-Ketelä), Mikko Ylihärsilä (v, 46. Miika Asunmaa)